Skip to content

OCN - Få papir på dine kompetencer

 

Open College Network (OCN) er en metode til at give et validt kompetencebevis på den formelle og uformelle læring, vi tilegner os.

Det kan være læring fra fx specialskoler, jobtræning, STU, LAB-forløb, ungdomsklubber, ungdomsskoler, produktionsskoler, virksomhedspraktik, kurser eller daghøjskoler.

Det kan også være læring, den enkelte har med sig fra sit private liv i form af faglige og sociale kompetencer.

Al læring er værd at anerkende, uanset hvor og hvordan den tilegnes.
Anerkendelse af læring skal ske i små skridt.
Alle skal gives lige muligheder uanset forudsætninger.
Der tages udgangspunkt i deltageren.
Kvaliteten understøttes af et panelnetværk og skabes sammen med brugerne af OCN.

 

Formålet er at sikre deltageren et troværdigt papir på vedkommendes læring. Et OCN-læringsbevis kan bruges til at søge arbejde, praktik, videre kvalificering eller være uddannelsesforberedende. Samtidig føles det som en stor anerkendelse at få papir på det, man kan – også selvom læringen ikke kommer fra det formelle skolesystem.

Med OCN-metoden kan man få dokumenteret sin læring eller sine kompetencer i små skridt. Læringsbeviset samler de dokumenterede færdigheder og beskriver dem klart og tydeligt.

OCN-metoden giver både mulighed for at tydeliggøre den uformelle læring som fx sociale færdigheder eller kompetencer inden for livsmestring, men OCN kan også være med til at give kompetencebevis på de mere faglige kompetencer, som tilegnes i eksempelvis en praktik eller på en ungdomsskole.

tk
https://semai.dk/wp-content/uploads/2021/02/cropped-semai-favicon.png

Eksempler på OCN-forløb

E-sport

e-sports – linjen lærer eleverne kompetencer inden for følgende områder: Strategi, kommunikation, kreativitet, samarbejde samt krop og ernæring.

Kreativt værksted

I det kreative værksted lærer elementære færdigheder inden for kunsthåndværk. Der arbejdes fx specifikt med, at eleverne lærer forskellige udtryksformer på ler, tekstiler, træ mm.

Polering og klargøring af biler

Polering og klargørings – linjen lærer de studerende kompetencer inden for følgende områder: Arbejdstid, produktgenkendelse, farekoder, arbejdsprocesser, kundepleje, værnemidler, laktyper.

Bo-træning og ADL

Bo-træningen vil indeholde alle de elementer, der skal til, for at den unge kan få et godt og leveværdigt liv. Emnerne vil blive tilrettelagt med udgangspunkt i den enkeltes ressourcer og udfordringer.

Kalumvej 58
9700 Brønderslev
Nordjylland

Tlf: 96678200
mail@semai.dk

CVR: 20059990

Vi er en del af Fonden Semai: