SEMAI fortæller om arbejdet med udsatte borgere i ny podcast

Vi skal skabe plads til alle i meningsfulde fællesskaber. Den vision har Fonden SEMAI og forstander Mathias Caland. Sammen med kolleger og partnere vil han opbygge en social virksomhed, der udvikler nye løsninger for udsatte mennesker. Han vil på én og samme tid være pædagog, leder og iværksætter. Det fortæller Mathias Caland om sammen med virksomhedens ledere og medarbejdere i en ny podcastserie.

”For os i Fonden SEMAI er det vigtigt at være åbne mod omverdenen og fortælle ærligt, hvem vi er, og hvad vi vil,” siger Mathias Caland, der er forstander for Fonden SEMAI.

De første to afsnit i fondens podcastserie er netop udkommet, og hen over de næste måneder udkommer otte afsnit, som fortæller historien om Fonden SEMAIs arbejde, pædagogik og visioner.

Vigtigt at vise sin sårbarhed

For Mathias Caland har det været vigtigt, at podcasten er en ærlig og upoleret fortælling. Derfor lægger han ud med at fortælle en historie om sin egen opvækst, og om hvordan han ifølge ham selv kunne være endt et helt andet sted end der, hvor han er i dag.

”Jeg ved gennem min egen opvækst selv, at der ikke behøver være langt mellem at være den borger, der har behov for støtte og hjælp til eksempelvis et misbrug, og så den pædagog, der er ansat til at hjælpe. Når jeg vælger at fortælle om det for alle i en podcast, så er det, fordi det er vigtigt, at vi tør stå ved de sider af vores egen historie, og at vi tør vise vores sårbarhed,” siger Mathias Caland.

Lytterne kommer med hele vejen fra visionens udspring til, hvordan Fonden SEMAI arbejder med at skabe meningsfyldte fællesskaber for både nogle af samfundets mest udsatte borgere og de ansatte i Fonden SEMAI.

Livet som social iværksætter

I podcasten vil også medarbejdere fortælle om deres arbejde, og hvordan de ser Fonden SEMAI.

”Vi udgiver podcasten. Men selve produktionen har vi lagt i hænderne på en journalist, der stiller spørgsmål og tilrettelægger, så det ikke bare bliver en poleret historie om SEMAI. Vi begyndte med at lave det som en intern podcast for vores ansatte, men når vi nu alligevel optager, så syntes vi, at vi lige så godt også kunne lave en version, som vi lægger ud til alle. Jeg synes, podcastformatet egner sig godt til at fortælle, hvem man er på en uhøjtidelig og nemt tilgængelig måde,” siger Mathias Caland.

Fonden SEMAI har gennem de senere haft en markant vækst, og Mathias Caland vil i podcasten også fortælle om, hvordan han ser det at være social iværksætter, hvordan SEMAI har skabt så stor vækst, og hvordan han mener, at det kommer borgerne til gavn.

Podcasten er udgivet af Fonden SEMAI og produceret af Socialt Jobforum. Den udgives på alle podcastapps hen over de næste måneder.

Du finder serien her.