Skip to main content

Botilbuddet Hvidbakvej

Velkommen til botilbuddet Hvidbakvej

Botilbuddet Hvidbakvej henvender sig til unge og voksne med autismespektrumforstyrrelse, kognitiv funktionsnedsættelse, udviklingshæmning, angst, omsorgssvigt, indadreagerende adfærd samt opmærksomheds- og tilknytningsforstyrrelse.

Godkendelsesramme: Botilbuddet Hvidbakvej er godkendt til botilbud til midlertidigt ophold efter Servicelovens § 107 og to fleksible pladser til anbringelse efter Barnets Lov § 43, stk. 1, nr. 6.
Aldersgruppe: 17-85 år
Pladser: 7

Botilbuddet Hvidbakvej ligger udenfor den lille by Serritslev i nærheden af Brønderslev i Nordjylland. Botilbuddet ligger i stille omgivelser omringet af skøn natur. I Serritslev er der mulighed for at handle, og der findes busforbindelser til de større omkringliggende byer.

Målgruppe

Borgerne på botilbuddet Hvidbakvej er unge og voksne med autismespektrumforstyrrelse som den primære diagnose. Hertil kan kognitiv funktionsnedsættelse, udviklingshæmning, angst, omsorgssvigt, indadreagerende adfærd samt opmærksomheds- og tilknytningsforstyrrelse forekomme.

Borgerne har behov for en genkendelig, struktureret og forudsigelig hverdag. De har måske grundet opvækst eller manglende skolegang ikke haft de samme forudsætninger for at lære praktiske færdigheder i hverdagen som mange andre. Der er behov for en hverdag, hvor der arbejdes intenst med at udvikle kognitive og praktiske færdigheder, der gør hverdagslivet mere holdbart med henblik på at komme ud og bo i egen selvstændig bolig.

Borgerne på Hvidbakvej er hovedsagelig i alderen 17-35 år.

Fysiske rammer

Botilbuddet Hvidbakvej ligger udenfor den lille by Serritslev i nærheden af Brønderslev.

Botilbuddet består af fælleskøkken, spisestue, tv-stue, kreativitets-/spillerum og syv værelser. Dertil et værksted, hvor borgerne har mulighed for at arbejde med alt fra motorcykler til køleskabe samt blomster og maling. Botilbuddet har gennemgået en renovering i 2018-2019.

I botilbuddets store have er der rig mulighed for aktiviteter fx ved bål- og shelterpladsen samt terrassen. Botilbuddet ligger i stille omgivelser omringet af skøn natur, hvor der på den store grund både er grønne områder og skov, som man frit kan benytte sig af.

Byen Serritslev ligger to kilometer væk. Her ligger en købmand og Fonden SEMAIs værksted, Drivværket, hvor det er muligt at komme i beskæftigelse. I byen er også flere praktikmuligheder, såsom børnehaven og købmanden samt landbrug i nærområdet. Der findes ligeledes busforbindelser til de større nærliggende byer såsom Brønderslev.

I de nærliggende byer Brønderslev og Vrå findes også togforbindelser til Hjørring og Aalborg. I Brønderslev er der en skydeklub og andre fritidsaktiviteter, som flere borgere benytter sig af. Der er ligeledes en bowlinghal og en svømmehal.

Dagligdagen

Dagligdagen på Hvidbakvej struktureres i samarbejde med og ud fra den enkelte borgers ønske og behov. Forudsigelighed, struktur og ADL-træning er i fokus.

Botilbuddets ugeplan opdateres hver søndag. Hver borger har ligeledes egen ugeplan, som er tilgængelig efter eget ønske i fælleskøkkenet eller på værelset. Hver anden uge opdateres madplanen for de næste to uger. Borgerne kan vælge en ret, som de gerne vil øve sig i at lave alene eller sammen med personalet. Lørdag eller søndag handles der ind til den ønskede ret. Derudover er der en handletur hver fredag.

På Hvidbakvej er der yderligere to beboere – nemlig botilbuddets to katte, som gerne vil putte på sofaen eller i sengen, hvis de får lov.

På husmøderne planlægges de kommende aktiviteter. Borgerne kan komme med ønsker til en aktivitet i den kommende uge eller længere ud i fremtiden. Det kan være aktiviteter såsom at komme ud at spise, gåture ved stranden, bowlingtur samt svømning og styrketræning i svømmehallen. Det kan også være at deltage i Funny Friday, hvilket er arrangerede fester til mennesker med særlige behov.

Hjemme på botilbuddet er der med mellemrum wellnessaften, filmaften og grill på terrassen. Der planlægges julefrokost og påskefrokost, og der arrangeres ferieture, som borgerne er med til at planlægge, hvor der er egenbetaling for dem, der har lyst til at deltage. Det kan fx være en tur i sommerhus.

Pædagogiske metoder

I Fonden SEMAI arbejder vi ud fra metoden Low Arousal (ikke-konfronterende pædagogik).

Low Arousal anvendes som en konfliktforebyggende metode, hvor vi justerer egen adfærd med afsæt i borgerens adfærd for at støtte en ikke-udfordrende adfærd og derved understøtte hensigtsmæssige mestringsstrategier gennem den rette struktur og pædagogik.

På botilbuddet Hvidbakvej betyder det, at vi som personale er meget opmærksomme på, at vi ikke er konfliktoptrappende. Både i vores fysiske såvel som verbale fremtræden er vi opmærksomme på ikke at virke truende, at vi bruger et roligt stemmeleje, og i nogle situationer trækker os for at vende tilbage senere.

Vi arbejder ligeledes ud fra metoden KRAP (Kognitiv Ressourcefokuseret Anerkendende Praksis). KRAP tager udgangspunkt i en anerkendende tilgang med systematisk brug af kognitive teorier, hvor der er fokus på, hvad der virker for borgeren. Gennem registrering, afdækning, evaluering og forståelse ser vi sammenhænge for at støtte borgeren i den ønskede udvikling.

På Hvidbakvej inddrages borgerne i egne indsatsmål og er selv med til at definere, hvad deres egne mål er, og hvordan de vil arbejde med dem, samt hvor meget støtte de har brug for til at opnå målene.

Visitation

Kontakt gerne vores visitationsafdeling, hvis du er interesseret i at høre mere om vores tilbud.

Kontakt visitationsafdelingen

Kontakt

Christian Hellesøe
Tilbudsleder for Hvidbakvej, Hovedgaden, Drivværket og Røllikehus
Tlf.: 30 98 76 70
E-mail: christianh@semai.dk

Hvidbakvej 11, 9700 Brønderslev

Link til Tilbudsportalen
Se den seneste tilsynsrapport fra STPS