Børne- og ungehjemmet
Velkommen til børne- og ungehjemmet Røllikehus
Børne- og ungehjemmet Røllikehus henvender sig til børn og unge med udfordringer inden for autismespektrumforstyrrelser og opmærksomhedsforstyrrelse.
Godkendelsesramme: Børne- og ungehjemmet Røllikehus er godkendt til anbringelse på børne- og ungehjem efter Barnets lov § 43, stk. 1, nr. 6 og botilbud til midlertidigt ophold efter Servicelovens § 107
Aldersgruppe: 12-22 år
Pladser: 10
Børne- og ungehjemmet Røllikehus ligger i rolige omgivelser i Vodskov. I Røllikehus og i byen findes der aktivitets- og indkøbsmuligheder.
Målgruppe
Borgerne på børne- og ungehjemmet Røllikehus er børn og unge med udfordringer inden for autismespektrumforstyrrelser og opmærksomhedsforstyrrelse.
Disse børn og unge kan have tillægsudfordringer i form af anden intellektuel/kognitiv forstyrrelse, tillknytningsforstyrrelse, indadreagerende adfærd, selvskadende adfærd og udadreagerende adfærd.
Disse unge har qua deres udfordringer brug for et sted med særlig tydelig struktur, hvor der tages hensyn til et udfordret sansesystem.
Vi tilbyder desuden aflastning og er godkendt til akutophold.
Fysiske rammer
Børne- og ungehjemmet Røllikehus ligger i rolige, naturskønne omgivelser i den lille by Vodskov i nærheden af Aalborg.
Røllikehus har to etager, hvor underetagen består af køkken, opholdsstue, værelser, badeværelser samt personalefaciliteter, og overetagen består af værelser og badeværelser.
I den ene ende af huset ligger det store, lyse køkken i forbindelse med opholdsstuen, hvor der er rig mulighed for samvær og aktiviteter, og i den anden ende af huset ligger værelserne, hvor der er mulighed for at trække sig tilbage, hvis man har brug for ro.
Fra opholdsstuen er der udgang til den store have, hvor terrassen og haven indbyder til hygge og fælles aktiviteter.
Dagligdagen
Struktur og genkendelighed er nøgleordene for dagligdagen på børne- og ungehjemmet Røllikehus, og der tages hensyn til et udfordret sansesystem.
Vi fokuserer på at skabe meningsfulde aktiviteter, der styrker den enkeltes selvværd.
Pædagogiske metoder
I Fonden SEMAI arbejder vi ud fra metoden Low Arousal (ikke-konfronterende pædagogik). Low Arousal anvendes som en konfliktforebyggende metode, hvor vi justerer egen adfærd med afsæt i borgerens adfærd for at støtte en ikke-udfordrende adfærd og derved understøtte hensigtsmæssige mestringsstrategier gennem den rette struktur og pædagogik.
Vi arbejder ligeledes ud fra metoden KRAP (Kognitiv Ressourcefokuseret Anerkendende Praksis). KRAP tager udgangspunkt i en anerkendende tilgang med systematisk brug af kognitive teorier, hvor der er fokus på, hvad der virker for borgeren. Gennem registrering, afdækning, evaluering og forståelse ser vi sammenhænge for at støtte borgeren i den ønskede udvikling.
Visitation
Kontakt gerne vores visitationsafdeling, hvis du er interesseret i at høre mere om vores tilbud.
Kontakt
Hanne Lottrup
Afdelingsleder for Røllikehus
Tlf.: 24 94 33 33
E-mail: hanne@semai.dk
Christian Hellesøe
Tilbudsleder for Hvidbakvej, Hovedgaden, Drivværket og Røllikehus
Tlf.: 30 98 76 70
E-mail: christianh@semai.dk
Røllikevej 15, 9310 Vodskov